За 15 євро в ресторанах різних країн можна дозволити собі дуже різний рівень страв. У Західній Європі це переважно бюджетний обід або сет-меню, а в Східній Європі чи на Балканах - повноцінна вечеря з кількома стравами. 15 євро - це не космічний бюджет, але, якщо знати, куди піти, можна поїсти як місцевий житель.
Що можна замовити у ресторанах різних країн світу на 15 євро, розповідає РБК-Україна.
У Франції бюджетні опції дуже приємні. Plat du Jour (меню дня) - тут справжня знахідка: закуска, основна страва і десерт за 12-15 євро. А якщо ви фанат круасанів та капучино, то сніданок за ці гроші забезпечить енергією на весь день у Парижі.
У столиці 15 євро - це комбо-обід у бістро: тарілка пасти або кіш, салат і напій. У недорогих закладах можна знайти бургер із картоплею фрі та напоєм або тарілку лазаньї.
В Італії ці гроші перетворюються на справжню гастрономічну магію: за 15 євро можна замовити піцу з декількома топінгами, додати салат і еспресо або ж - келих вина.
В Римі чи Флоренції це вже майже обід з трьох страв, а якщо пощастить, навіть десерт захопити. У деяких регіонах - паста карбонара чи болоньєзе з десертом (тірамісу).
За 15 євро можна добре пообідати в Італії, Іспанії та Франції (фото: Getty Images)
Іспанія - це про тапас, паелью і сангрію. 15 євро вистачить на порцію паельї, салат і келих вина. У Барселоні або Севільї можна спробувати декілька тапас і не почуватися як турист, який "з’їв усе, що бачить".
Популярні меню дель діа (комплексні обіди): перша страва (суп або салат), друга (м’ясо чи риба), десерт і напій. У середньому коштує 12-15 €, тож це повноцінний обід із трьох страв.
Німеччина пропонує каррі-вурст з картоплею фрі або шніцель. У Берліні чи Мюнхені цього достатньо, щоб насититися і ще залишити місце для пива.
За 15 євро можна замовити шніцель із гарніром або ковбаски з пивом. У студентських районах - донер-кебаб + напій + десерт.
Тут 15 євро - це вже повноцінна вечеря: м’ясна тарілка з гарніром, салат і келих вина. Комплексні обіди коштують 4-5 євро, тож за 15 євро можна замовити кілька страв.
У деяких країнах Європи за 15 євро можна отримати вечерю і напій (фото: Getty Images)
За 15 євро (близько 65 злотих) можна отримати обід із трьох страв у ресторані середнього рівня. Наприклад: борщ, бігос або котлети, десерт і напій. А десь на трасі цієї суми вистачить, щоб поїсти ковбасок, першу страву, салат, випити каву та з'їсти шматочок десерту.
За 15 євро (близько 650 грн) можна замовити повноцінну вечерю на двох у середньому ресторані. Це може бути борщ, вареники, м’ясна страва, десерт і напої.
У таку ж саму ціну обійдеться піца і два напої, або два донер-кебаба з напоями.
У Греції 15 євро - це гірос, сувлакі та салат. Афіни, Салоніки, острови - порції щедрі, і ти відчуєш себе героєм середземноморської трапези. Навіть в маленьких тавернах господарі щиро дивляться на тебе, коли ти береш другий гірос.
У кожній країні можна знайти ресторан не тільки до душі, а й за гаманцем (фото: Getty Images)
А в Будапешті та інших угорських містах 15 євро можна перетворити на повноцінний обід: гуляш із хлібом, суп дня і ще чай або компот. Після такого обіду можна сміливо йти вулицями та насолоджуватися архітектурою, бо в шлунку вже тепло і сито.
Вас може це зацікавити:
Під час написання матеріалу були використані такі джерела: EasyHealthyFoods, FoodyPage, TravelPander, JourVoyage